Nieuws van LEDlicht Nederland

Earth hour : zin of onzin ?

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver; voor de 60e keer is aandacht besteed aan ons energieverbruik en dan met name die van verlichting. Deze traditie word ook wel Earth hour genoemd. Eén ding is zeker; de media heeft er altijd veel aandacht voor. Ook in een programma als Pauw & Witteman is er over gesproken. De mening over het initiatief van de gasten liep nogal uiteen: Peter R. de Vries vond het nogal onzinnig en Ramses Nasir dacht dat hij het wel ging vergeten.

Wij van LEDlicht Nederland ondersteunen Earth hour van harte. Mooi moment om jaarlijks even stil te staan bij onze levensstijl qua verlichting. Natuurlijk is het symboliek en schieten we er per saldo qua energieverbruik niet echt veel mee op, dus wat dat betreft heeft De Vries wel gelijk. Bewustwording en reflectie is echter ook belangrijk, zo denken wij.

Het gros van de aandacht in de media is te zien in de vorm van foto's en filmpjes van wereldwijd bekende gebouwen en plaatsen waar het licht gedoofd word. Onze vraag hierbij is: kunnen we de verlichting van, met name, die gebouwen niet gewoon uitlaten? We hebben het in ons dagelijks leven niet nodig, het draagt niet bij aan de veiligheid en de vogels hebben er last van.

Onderstaand de officiële promotiefilm van Earth hour.

Lees meer over Earth hour op de website van het Wereld Natuur Fonds (WNF)