Lidmaatschappen en ondersteuning

HIER klimaatbureau

Logo_HIER_Klimaatbewust

De hoofdoorzaak van klimaatverandering is de wereldwijde uitstoot van het broeikasgas CO2. Dit komt met name door het gebruik van fossiele brandstoffen. Het lukt ons nog steeds niet de stijgende lijn in hun CO2-uitstoot om te buigen. En in landen als China en India groeit de uitstoot sterk. Als er niets gebeurt moeten we op een verdubbeling van de uitstoot nog in deze eeuw rekenen.

We kunnen het proces van opwarming niet helemaal keren, maar het is nog wel mogelijk de meest dramatische veranderingen in het klimaat te voorkomen.

Milieu-organisaties, natuurorganisaties, ontwikkelingsorganisaties, hulporganisaties en andere maatschappelijke organisaties tekenen allemaal voor dezelfde boodschap: we moeten en kunnen klimaatverandering stoppen, omwille van de toekomst, HIER en dáár!

HIER is de klimaatcampagne van ruim 30 maatschappelijke organisaties die gezamenlijk werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Stichting HIER klimaatbureau is de enige maatschappelijke organisatie in Nederland die zich volledig toespitst op het onderwerp klimaatverandering.

LEDlicht Nederland is officieel partner van HIER en ondersteund haar initiatieven van harte.